bolån

Här listar vi hela 10 utlåningsföretag som erbjuder billiga bolån online. På så vis kan du snabbt bekanta dig med olika lånegivare för att hitta ett bra bolån billigt. Innan du bestämmer dig för att ansöka om lån av denna typ, är det viktigt att grundligt läsa igenom lånevillkor och avtal. Ta dig även tid att jämföra ränta för att hitta ditt bästa bolån med låga avgifter och minimala kostnader.

Ikano bank

Billiga bolån genom Ikano bank
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 10 000 - 350 000
Ränta: Se tabell i artikeln
Löptid: 3 - 12 år

Den svenska delen av Ikano Bank förmedlar lån till privatpersoner och företagare i Norden. Ikano Bank är i huvudsak en
Läs mer om Ikano bank

Ansök om lån

Marginalen bank

Billiga bolån genom Marginalen bank
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 25 000 - 350 000
Ränta: Se tabell i artikeln
Löptid: 2 - 12 år

Kreditinstitutet Marginalen Bank har gjort sig ett namn som lånföretaget som erbjuder förhållandevis billiga bostadslån samt privatlån till personer som
Läs mer om Marginalen bank

Ansök om lån

Bluestep

Billiga bolån genom Bluestep
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 150 000 - 10 000 000
Ränta: Se tabell i artikeln
Löptid: 1- 12 år / 30 - 40 år

Bluestep är en efterfrågad förmedlare av lån och då framförallt bolån, vilka beviljas direkt på nätet eller per telefon. Till
Läs mer om Bluestep

Ansök om lån

ICA banken

Billiga bolån genom ICA banken
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 20 000 - 350 000
5,79 %
Löptid: 3 - 12 år

Kreditgivaren ICA Banken bjuder låntagare på goda möjligheter vad gäller privatlån och olika former av onlinelån, bankkort, sparkonto samt försäkringar
Läs mer om ICA banken

Ansök om lån

Freedom Finance

Billiga bolån genom Freedom Finance
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 5 000 - 400 000
Ränta: Se tabell i artikeln
Löptid: 1 - 15 år

Freedom Finance är en låneförmedlare som erbjuder en unik möjlighet att ansöka om lån direkt på nätet från ett flertal
Läs mer om Freedom Finance

Ansök om lån

SEB

Billiga bolån genom SEB
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 20000 - 350000 kr
Effektiv ränta: 4.98 - 13.8 %
Löptid: 2 - 10 år

SEB är ett allsidigt alternativ för den som eftersöker ett brett urval av förmånliga finansiella tjänster. Banken erbjuder ett brett
Läs mer om SEB

Ansök om lån
Jämför SEBs låne- och räntekostnader med andra banker hos Compricer (Läs mer)

Compricer

Billiga bolån genom Compricer

Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 5 000 - 350 000
Löptid: 2 - 12 år

Svenska Compricer är en jämförelsesida för allt som har med pengar att göra inte minst lån, försäkringar, kreditkort, sparkonton och
Läs mer om Compricer

Ansök om lån

Nordea

Billiga bolån genom Nordea
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 10000 - 350000 kr
Effektiv ränta: 6.09 - 9.31 %
Löptid: 1 - 12 år

Nordea är resultatet av ett flertal sammanslagningar mellan olika nordiska banker, var av en del tidigare kallades Nordbanken. Finansjätten betraktas
Läs mer om Nordea

Ansök om lån
Jämför Nordeas låne- och räntekostnader med andra banker hos Compricer (Läs mer)

Swedbank

Billiga bolån genom Swedbank
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 50000 - 350000 kr
Effektiv ränta: 5.63 %
Löptid: 1 - 12 år

Sveriges största bank Swedbank erbjuder flera olika typer av banklån till såväl privatpersoner som företagare. Idag har Swedbank en betydande
Läs mer om Swedbank

Ansök om lån

Handelsbanken

Billiga bolån genom Handelsbanken
Laddar ... Laddar ...
Lånebelopp: 30000 - 150000 kr
Effektiv ränta: 6.27 %
Löptid: 1 - 10 år

Svenska Handelsbanken är en av landets ledande finansbanker med omfattande expertis inom utlåning, sparande och investeringar. Handelsbanken har lösningar för
Läs mer om Handelsbanken

Ansök om lån

Olika möjligheter att låna pengar till villa, lägenhet eller annan typ av bostad.

Att köpa bostad är inte bara ett stort beslut det innebär också en mycket stor investering, som i de flesta fall förutsätter ett bostadslån av något slag. Enbart en ytterst liten marginell grupp kan sålla sig till den lyckliga skara som har tillräckliga ekonomiska tillgångar att finansiera den nya villan eller lägenheten med utan att behöva låna pengar från någon extern långivare. För de flesta av oss är verkligen sådan att vi tvingas teckna bostadslån för att täcka större delen av bostadsköpet.

Så fungerar bolån

Förutsättningarna för ett bostadslån eller bolån som det ibland förenklat kalls, är relativt enkla. De lån som du krediteras, får nyttjas för köp av bostadsfastighet eller bostadsrättslägenhet. För att banken skall garanteras att lånesumman betalas tillbaka, upprättas i regel en säkerhet. Denna typ av pant innebär vanligen att banken tar över kontraktet och ägarskapet för den belånade bostaden, om låntagaren inte klarar av att betala tillbaka bostadslånet eller på annat vis misslyckas med att uppfylla sin del av avtalet. Det är därför av yttersta vikt, att återbetalningarna av bolån sköts exemplariskt.

Bostadslån vid fastighetsköp

Att teckna bostadslån kan bitvis upplevas lite krångligt och svårbemästrat, framförallt kan det vara svårt att veta hur man bäst går tillväga för att hitta det förmånligaste avtalet. Tyvärr finns det inte något enkelt grepp att ta till för att hitta billiga bostadslån med bra räntan, utan detta kräver dessvärre en del efterforskning från låntagarens sida. Ett grundläggande råd är därför att kontakta flera olika bolåneinstitut och höra vad de har att erbjuda. Det finns även ett par saker som kan vara bra att känna till, som avsevärt förbättrar dina möjligheter att bli beviljad bolån.

  • Inkomststorlek samt övriga tillgångar- Möjligheten att delges ett omfattande lån till bostad beror framförallt på din nuvarande inkomst. Låntagare med stor inkomst, innebär trygghet för banken, man vet att tillräckligt med pengar fortlöpande kommer att finnas tillgängliga på kundens konto inför varje månadsskifte. Att du tjänar pengar alternativ har tillräckliga tillgångar, är mer eller mindre en förutsättning för att ett bostadslån skall komma att vara aktuellt. Se därför till att kalkylera på detta redan innan du hör av dig till banken, det ger ett seriösare intryck. Utan inkomst är det ytterst få som beviljas bostadslån.
  • Din personliga ekonomi – Lika viktigt som att du har tillräckliga finansiella muskler för att klara av att göra avbetalningarna, är att du gör dem i tid. När du vänder dig till ett bolåneinstitut i hopp om att få låna pengar till ditt drömhus eller en lägenhet i staden, kan du räkna med att banken kommer göra omfattande kreditprövningar för att bedöma hälsotillståndet för din privatekonomi. Det är därför viktigt att kunna visa upp en stabil ekonomi som sköts med omsorg.
  • Betalningsanmärkning - Det händer ibland att personer med betalningsanmärkning beviljas bostadslån, men det är extremt ovanligt. I stort sett alla de större låneinstituten, väljer att inte ge ut bolån till personer med betalningsanmärkning.

Maximalt lånebelopp

Det finns egentligen inte någon maxgräns för hur stort ett bostadslån får lov att vara, dock finns det lagreglerade begräsningar i vilken omfattning man får belåna sin bostad. Förr i världen var det inte ovanligt med belåningar på uppemot 100%, idag tillåts maximalt 85% av bostadens anförskaffningskostnad finansieras via bottenlån. Återstoden på omkring 15% eller mer, måste låntagaren finansiera på något annat vis. Ett alternativ är att göra ett tilläggslån och ta ett så kallat topplån, denna belåningsform är emellertid avsevärt mycket dyrare än den grundläggande delen av bolånet.

Att banken kan hjälpa dig med finansieringen av din bostad, innebär emellertid ingalunda att det är din rätt som låntagare att erhålla ett bostadslån med minimal egenfinansiering. Banken bedömer varje låneupprättelse som unik, där flera faktorer är av betydelse för dina möjligheter att låna pengar av kreditgivaren.

Några faktorer som påverkar hur bankens värdering av dig som låntagare och din möjlighet att teckna bolån och hur stort lån du beviljas:

  • Dina privata sammantagna tillgångar och skulder
  • Din inkomst
  • Värdet på bostaden och vilket område den är belägen
  • Den aktuella bolånemarknaden och ränteläget

Detta är bara några av de aspekter som banker överväger då de beaktar din kredittrovärdighet (se fi.se om kreditprövning). Du bör dock känna till att bedömningen kan se väldigt olika ut beroende på vilken bank du vänder dig till för att teckna bostadslån. Olika långivare, värdesätter olika aspekter hos sina låntagare, varför bedömningen kan te sig väldigt olika.

Större handpenning innebär mindre bolånekostnader

Det finns ingen anledning till att låna hela vägen upp till bolånetaket, snarare bör man i möjligaste mån alltid sträva efter att finansiera så stor del som möjligt av bostaden med egna medel. Det finns flera fördelar med att lägga en stor handpenning när du ingår avtal med banken rörande bostadslån av olika slag. Framförallt är det ekonomiskt lönande, att begränsa ditt bolån, räntan och din månatliga amorteringskostnad styrs nämligen av lånebeloppets storlek. Här kan du beräkna kostnaden för ditt bolån.

En annan fördel med en utökad handpenning vid bostadslån, är att du relativt sett, kommer äga en större andel av bostaden. Ditt procentuella faktiska ägarskap i huset eller lägenheten avgörs nämligen, vid köptillfället, av hur mycket pengar du som låntagare väljer att deponera.

I den osannolika händelsen av att banken tvingas lägga bostaden för försäljning för att betala av lånet, återbetalas handpenningen, förutsatt att värdet på fastigheten inte sjunkit allt för mycket. Övriga pengar som du använt för att amortera och betala ränta återbetalas inte, det finns därför goda skäl att se till så att handpenning utgör en så stor del av bostadslånet som möjligt.

Sök lån och jämför svenska långivare


OBS! Du kan söka på antingen typ av lån, lånebelopp eller både låntyp och belopp om du vill det.
Erbjudande

Hjälp jag är skuldsatt upp över öronen!

Stora skulder gör livet svårt att leva. Men med rätt hjälp i tid kan det gå att avstyra en stundande katastrof. Via Marginalen bank kan skuldsatta beviljas omstartslån som hjälper dig vända en sjunkande skuta. ...

Få pengar skickade till dig

Western Union är ett globalt bolag som specialiserat sig på penningtransaktioner både inom nationer och utanför länders gränser. Nu kan du registrera dig gratis och sända pengar till mer än 200 olika länder oc...

Låna gratis direkt med mobilen

SMS Kredit erbjuder just nu dig som ny kund, att låna 1000 kr gratis. Dessutom har man anpassat sida så att den är lätt att komma åt från mobilen. Kolla in detta erbjudande!
Nyheter
Lånmarknadens förändringar senaste åren
Det är spännande tider på lånmarknaden. Förr i tiden hände inte speciellt mycket på lånmarknaden då det endast fanns ett fåtal stora banker och de var ganska fixerade i sina affärsidéer och produkter. Du ku...

Gamla mynt och sedlar blir ogiltiga inom kort
De senaste åren har nya sedlar och mynt ersatt många av våra gamla varianter. Exempelvis har vi nu nya 1-kronor, 5-kronor och en helt ny 2-krona. Dessutom många nya sedlar så som 100- och 500-kronorssedlar. Nu bö...

Viktigt att ha förtroende för sin bank
De senaste tidernas skandaler med Allra och nu även Folksam har gjort att fokus ligger på företag som lurar sina kunder på ett eller annat sätt för att själva tjäna pengar. Det är givetvis alltid viktigt att f...

Ekonomitips
Bra tips när du letar och jämför banklån
Lån är en del av vardagsekonomin och något som man ibland behöver. Vissa lån är mer nödvändiga och andra helt klart mer onödiga men oavsett så vill vi givetvis försöka hitta så bra och billiga lån som mö...

Håll kostnaderna nere med rabatter
Din privatekonomi styr väldigt mycket i ditt liv. En bra ekonomi och bra marginaler i ekonomin gör mycket, på många olika sätt. Var och hur fint du bor, vilken bil du kör, vilka tjänster du har råd med, vilka n...

Tre tillfällen när ett lån kan vara bra
Lån nämns ofta i negativa sammanhang där man pratar om risken, större ekonomisk osäkerhet, dyra räntor och att de kan leda till att man hamnar i skuldfällan. Men lån är samtidigt något som kan vara bra och so...

Sök lån och långivare