Bluestep

Tyck till om långivaren:
Laddar ... Laddar ...
Skriv kommentar
Information om långivare:
Belopp: 150 000 - 10 000 000
Ränta: Se tabell i artikeln
Löptid: 1- 12 år / 30 - 40 år
Åldersgräns: 18 år
Betalningsanmärkning OK
E-post: info@bluestep.se
Telefon: 0770 - 18 68 38

Bluestep är en efterfrågad förmedlare av lån och då framförallt bolån, vilka beviljas direkt på nätet eller per telefon. Till skillnad från många andra banker ger Bluestep även kunder med betalningsanmärkningar möjlighet att låna pengar. Förutom bolån kan du även ta ett lån till annan konsumtion med din bostad som säkerhet, eller ett helt vanligt privatlån utan någon säkerhet.

Några vanliga orsaker till att man som kund nekas låna pengar genom storbanker, kan vara något av följande: Är egenföretagare, visstidsanställd, har enbart vikariat, är anställd på prov, frilansar, är pensionär, har betalningsanmärkningar eller obetalda skulder alternativt är inflyttad till Sverige. Bluestep är många gånger betydligt mer generösa i sin bedömning av kunders kreditvärdighet, vilket gör att fler har möjlighet att låna pengar med hjälp av Bluestep.

Den som väljer att låna pengar hos Bluestep kommer att få sin låneansökan individuellt prövad. Även om lånebolaget precis som alla andra ställer krav på sina låntagare, har de en betydligt mer frikostig bedömning, där även den som har dragit på sig betalningsanmärkningar alternativt har obetalda skulder har möjlighet att få både smålån och bostadslån.

Något man ska komma ihåg är att Bluestep egentligen bara är ett alternativ för dig som inte blir godkänd för ett lån hos någon av de större bankerna. Eftersom det är en större risk att låna ut på det viset Bluestep gör så kommer du nämligen att få betala en högre räntekostnad. Något som det kan vara värt om du inte blir godkänd hos andra långivare men inte annars.

Räntor och villkor för lån hos Bluestep

Här kan du se ränta, avgifter och andra villkor både privatlån och bolån från den här långivaren. Använd effektiv ränta för att enkelt jämföra räntor för privatlån. När det gäller bolån är 3 månaders ränta samma sak som rörlig ränta.

Privatlån

Effektiv ränta: ?
Minsta årsinkomst: 168000 kr
Lånets löptid: 1 - 13 år
Möjligt lånebelopp: 10000 - 350000 kr

Bolån

Rörlig ränta (3 månader): 4.35 %
1 år fast ränta: -
3 år fast ränta: 4.7 %
5 år fast ränta: 5.15 %
10 år fast ränta: -

Privatlån

Bluesteps privatlån är ett lån mellan 15 000 kr och 300 000 kr som du kan låna i 1 – 12 år. Uppläggningsavgift för detta lån är 495 kr och aviavgift 15 kr. Det är ett lån som du kan använda till vad du vill och ingen säkerhet av något slag behövs.

Har du betalningsanmärkningar begränsas ditt lånebelopp till max 65 000 kr och du kan återbetala lånet på som mest sju år. Du kan ha som mest fem betalningsanmärkningar aktiva om du vill låna. Om skuldvärdet på anmärkningarna överstiger 50 000 kr kan du heller inte låna.

Lån med bostad som säkerhet

En annan möjlighet är att låna pengar med din bostad som säkerhet för lånet. Det innebär att du kollar ifall det finns utrymme att belåna din bostad ytterligare, t ex om den har gått upp i värde sen du köpte den, eller om du redan har betalat av gamla bolån. Du kan även välja att samla dina befintliga bolån hos Bluestep.

Du kan då låna från 150 000 kr upp till så mycket som 10 000 000 kr. Du kan dock max belåna upp till 85 % av din bostads värde. Du kan använda pengarna t ex för att lösa gamla dyra lån och krediter eller för en renovering eller nåt helt annat.

Eftersom du har en säkerhet är det klart lättare att låna trots sämre ekonomi. Du kan ha betalningsanmärkningar och du behöver inte ens nödvändigtvis ha en fast inkomst. Har du skulder hos Kronofogden är inte detta heller ett definitivt hinder utan kan lösas i samspråk med Bluestep.

Sparkonto

Även om BluStep i första hand bedriver utlåningsverksamhet, är det även möjligt att öppna ett sparkonto. Det finns olika typer av konton – du kan binda upp dina pengar på 1 – 5 år och få en hög ränta, välja flex från 7 – 90 dagar med mellanhög ränta eller mer kortsiktigt sparande med fria uttag.

Om bolaget

BlueStep satsar framför allt på att erbjuda bolån till folk som normalt kan ha lite svårt att få ett lån. De har en specialinriktning som många andra långivare inte har och ger dig möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar, eget företag, visstidsanställning eller praktikplats etc. Det finns förutom vanliga bolån även privatlån och lån med säkerhet.

BlueStep jobbar för att ge fler människor möjlighet att låna och expanderar på den Nordiska marknaden. Bluestep Finans AB har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansieringsrörelse och deras bolån administreras av Cerdo Bankpartner AB.

Ansök om lån

Hos Bluestep hittar du följande typer av lån. Klicka på respektive belåningsform för att hitta fler långivare som erbjuder denna typ av lån: bolån, huslån, lån med betalningsanmärkningar, lån med skulder, Låneföretag, villalån,

Dessa lånebelopp kan låna från Bluestep. Vill du hitta andra banker och kreditinsitut som där du kan låna likvärdiga summor pengar, väljer du detta belopp: , ,

Bluestep erbjuder även dessa banktjänster:
4 Comments » for Bluestep
 1. ylva skriver:

  Jag hade kontakt med Bluestep, men mannen jag talade med sa att de endast sysslade med bolån, inga privatlån. Det framgår inte av er infotext, ej heller av deras hemsida.

  • admin skriver:

   Hej Ylva, det stämmer till nog till viss del. Nu har jag inte exakt information om hur Bluestep arbetar men som jag tolkar det kan du inte ta ett vanligt privatlån, men det går att belåna ditt hus eller en fastighet och på så vis få låna.

 2. Gunilla skriver:

  Bluestep skickar oönskade reklam till folk som inte har godkänt att få reklam från Bluestep i detta fall har troligtvis Skattemyndigheterna sålt en persons personuppgifter till Bluestep.

  • Uttern skriver:

   Hej Gunilla,
   Vilken typ av reklam är det som de skickar ut?
   För om det är reklam som kommer i brevlådan kan du t ex anmäla dig till Nix-adresserat (http://swedma.se/reklamsparr/nix-adresserat/) om du inte vill ha den typen av reklam.

   Har personligen fått reklam på det viset i brevlådan och den är adresserad. Sen hur de har skaffat personuppgifterna har jag inte kollat upp.
   Sen ska det ju sägas att det inte är något speciellt ovanligt att företag skickar reklam på detta viset, Bluestep är knappast unika.

Kommentera

*


Sök lån och jämför svenska långivare


OBS! Du kan söka på antingen typ av lån, lånebelopp eller både låntyp och belopp om du vill det.
Erbjudande

Lånemäklare som sänker dina lånekostader

Har du många mindre smålån utspridda på flera kreditgivare går det nästan alltid att sänka lånekostnaderna rejält genom bättre avtal. Myloan är en effektiv lånemäklare som gör 100% för att du skall få ...

Hjälp jag är skuldsatt upp över öronen!

Stora skulder gör livet svårt att leva. Men med rätt hjälp i tid kan det gå att avstyra en stundande katastrof. Via Marginalen bank kan skuldsatta beviljas omstartslån som hjälper dig vända en sjunkande skuta. ...

500 kr direkt på kontot utan avgifter

Meddelandelån bjuder alla över 18 år på 500 kr! Smslånet är fullständigt kostnadsfritt. Betalningsanmärkningar är inget problem då ingen prövning hos UC görs. Låntagaren får emellertid inte ha skulder reg...
Nyheter
Lånmarknadens förändringar senaste åren
Det är spännande tider på lånmarknaden. Förr i tiden hände inte speciellt mycket på lånmarknaden då det endast fanns ett fåtal stora banker och de var ganska fixerade i sina affärsidéer och produkter. Du ku...

Gamla mynt och sedlar blir ogiltiga inom kort
De senaste åren har nya sedlar och mynt ersatt många av våra gamla varianter. Exempelvis har vi nu nya 1-kronor, 5-kronor och en helt ny 2-krona. Dessutom många nya sedlar så som 100- och 500-kronorssedlar. Nu bö...

Viktigt att ha förtroende för sin bank
De senaste tidernas skandaler med Allra och nu även Folksam har gjort att fokus ligger på företag som lurar sina kunder på ett eller annat sätt för att själva tjäna pengar. Det är givetvis alltid viktigt att f...

Ekonomitips
Bra tips när du letar och jämför banklån
Lån är en del av vardagsekonomin och något som man ibland behöver. Vissa lån är mer nödvändiga och andra helt klart mer onödiga men oavsett så vill vi givetvis försöka hitta så bra och billiga lån som mö...

Håll kostnaderna nere med rabatter
Din privatekonomi styr väldigt mycket i ditt liv. En bra ekonomi och bra marginaler i ekonomin gör mycket, på många olika sätt. Var och hur fint du bor, vilken bil du kör, vilka tjänster du har råd med, vilka n...

Tre tillfällen när ett lån kan vara bra
Lån nämns ofta i negativa sammanhang där man pratar om risken, större ekonomisk osäkerhet, dyra räntor och att de kan leda till att man hamnar i skuldfällan. Men lån är samtidigt något som kan vara bra och so...

Sök lån och långivare